SPILTAN INVESTS STYRELSE HAR BESLUTAT OM ÅTERKÖP AV EGNA AKTIER

Regulatoriskt

Styrelsen i Investment AB Spiltan (”Spiltan Invest") har med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 18 maj 2024 fattat beslut om att återköpa egna aktier.

Syftet med återköpen är att kunna justera bolagets kapitalstruktur för att bidra till aktieägarvärde samt att kunna utnyttja attraktiva förvärvsmöjligheter genom att helt eller delvis kunna finansiera framtida förvärv med bolagets egna aktier. Återköpen kommer att genomföras löpande, vid ett eller flera tillfällen, fram till årsstämman 2025.

Återköpen ska göras på NGM Main Regulated i enlighet med regelverket för emittenter. 

Enligt styrelsebeslutet får återköp under perioden inte innebära att innehavet av egna aktier vid var tid överstiger tio procent av totalt antal utestående aktier i Spiltan Invest. 

Återköp får endast ske till ett pris per aktie inom det vid var tid registrerade börskursintervallet på NGM Main Regulated, varmed avses intervallet mellan högsta köpkurs och lägsta säljkurs. Betalning för aktierna ska erläggas kontant.

Vid tidpunkten för detta pressmeddelande uppgår det totala antalet aktier i Spiltan Invest till 31 057 801. Spiltan Invest innehar inga egna aktier.

Spiltan Invest har gett Danske Bank i uppdrag att hantera återköpen. Rapportering av genomförda återköp kommer att ske till NGM Main Regulated i enlighet med gällande regler.